Műhelymunka Drégelypalánkon

A projekt keretében megvalósuló hatodik műhelymunkára 2018. szeptember 13-án került sor Drégelypalánkon. A műhelymunkán az együttműködő partnerek közül az Erdélyi Ifjúsági Keresztény Egyesület (IKE) képviseltette magát.

A negyedik műhelymunka fókuszában az eddigi műhelymunkák eredményeinek összegzése, a feltárt kihívások alapján megfogalmazott hipotézisek megvitatása és véglegesítése állt.

A műhelyindítás során Erdős Szabolcs az Együtt Európáért Alapítvány alapítója megköszönte a résztvevőknek az addigi és a jövőbeli közös munkát. Ezt követően Erdős Szabolcs alapító ismertette az eddigi műhelymunkákon elért eredményeket, a feltárt kihívások és a személyes tapasztalatok alapján megfogalmazott vizsgálandó kérdéseket, valamint kérte a jelenlevő szervezeteket, hogy ismertessék a felvetett problémákra felállított hipotéziseket, egyben közös ötletelésre invitálva a meghívottakat.

Az eddigi műhelymunkákon felvetett problémák mentén, a jelenlevők által megfogalmazott hipotéziseket alapul véve, négy hipotézis került felállításra.

H1: A Kárpát-medencei belső migráció a fiatal lakosság körében ma már nem teljesen gazdasági gyökerű, hanem információhiány és téves attitűdök is eredményezhetik.

H2: A Kárpát-medence gazdasági és társadalmi helyzete a térség EU közösséghez és különböző multilaterális csoportokhoz való csatlakozása okán átalakult.

H3: A „Z” generáció kommunikációs szokásainak átalakulása nagymértékben befolyásolhatja a lojalitást egy adott területhez, térséghez, vagy akár munkahelyhez.

H4: A területi tőke, a területi egyenlőtlenség is összefüggésbe hozható a fiatalok helyben való boldogulásával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása