Műhelymunka Horpácson

A projekt keretében megvalósuló negyedik műhelymunkára 2018. szeptember 12-én került sor Horpácson a Horpácsi Európai Pihenő Központban. A műhelymunkán a együttműködő és támogató partnerek közül az Ipolysági Cserkészcsapat polgári társulása (SAAG SCOUTING) kivételével mindenik szervezet képviseltette magát.

 

Ezen műhelymunka alkalmával elsődleges célunk a kutatási feladatok definiálása volt, majd a kutatási stratégia kialakítását követően kísérletet tettünk arra, hogy fényt derítsünk azon kérdésre, hogy a kutatásban résztvevők milyen elképzelésekkel és elvárásokkal rendelkeznek a kutatás eredményeit illetően. Igyekeztünk mind kvalitatív, mind kvantitatív jelzőkkel körvonalazni ezeket, illetve a kutatási téma fogalmi hálójának áttekintését követően megfogalmazni a kutatás főbb téziseit, hipotéziseit. Szóba kerültek a személyes és a térségi tapasztalatok is, a műhelymunka során ugyanis több ifjúságszakmával és közösségszervezéssel foglalkozó szervezet képviselője is részt vett.

A kutatás lépéseinek áttekintése során a jelenlevőktől kapott válaszok alapján a következő feladatok kerültek meghatározásra:

  1. Probléma-meghatározás;
  2. A kutatási előzmények, szakirodalmi háttér feltárása;
  3. Hipotézisalkotás;
  4. Kutatási stratégiák, módszerek, eszközök kiválasztása;
  5. A vizsgálni kívánt minta kiválasztása;
  6. A kutatás megvalósítása, adatfelvétel;
  7. Az adatok elemzése, következtetések megfogalmazása;
  8. Az eredmények összefoglalása, prezentálása, javaslatok megfogalmazása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása