Jó gyakorlat a tanulmányutakon VII.

Tanulmányút 2019.10.17-18 Tolna és Kalocsa
Jó gyakorlat gazdája: Kalocsai Család és KarrierPONT
A tanulmányút keretein belül a Magyar Női Unió egyik programjára látogattak el a résztvevők. Itt a Kalocsai Család és KarrierPONT munkatársai egy workshopot tartottak az érdeklődőknek, ahol az újrahasznosítás fontosságára hívták fel a figyelmet. Hulladékból készítettek ékszereket. A workshop keretén belül aztán a CSAK PONT munkatársai vállalkozás indításáról beszéltek és ezzel kapcsolatban osztottak meg néhány ötletet. A kézműves termékeket elő lehet állítani otthon és egy vállalkozás létrehozása után ez bevételi forrást is jelenthet. Ez a fajta munka jó lehetőség lehet azoknak, akik szeretnének otthon maradni, de közben kreatív munkát is végeznének és maguk osztanák be az idejüket. Nagyon fontos, hogy a törvényi szabályozásokat betartsák, illetve a leginkább megfelelő vállalkozási formát válasszák. A Család és KarrierPONT munkatársai természetesen felhívták a figyelmet a nehézségekre és a lehetséges buktatókra is.
Egy ilyen tájékoztató meghallgatása után már mindenképpen könnyebb dolga van az érdeklődőnek és könnyebben tud felelős döntést hozni. Természetesen az interneten is számos tájékoztató felület van, de sokak számára ott nem mindig egyszerű kiigazodni és jobban szeretnek személyes tapasztalatokat is hallani. Ezen felül ilyen módon lehetőség nyílt arra is, hogy az érdeklődők kérdéseket tegyenek fel.
Azzal pedig, hogy a KarrierPONT munkatársai a nehézségekre is hamar felhívták az érdeklődők figyelmét, el lehet kerülni, hogy valaki felelőtlenül indítson egy vállalkozást, hiszen az csak problémákhoz vezethet.
Jó gyakorlat adaptálhatósága: A hulladékból történő kézműveskedés főleg azoknak a szervezeteknek ajánlott, amelyek sűrűn foglalkoznak kisgyermekes anyukákkal. Ezek az anyukák egyszerre tudnak a gyermekükkel foglalkozni és bevételhez jutni is. Napjainkban egyre fontosabb az emberek életében a környezettudatosság, így valószínűleg lenne kereslet a hulladékból előállított termékekre. Egy vállalkozás elindítása jó alternatíva lehet az otthon lévő édesanyáknak, de valószínűleg ehhez segítséget kell nyújtani, nem csak az alapítás, de a fenntartás időszakában is. Ezért a vállalkozásindításról szóló tájékoztató alkalmak azoknak a szervezeteknek ajánlottak, ahol folyamatosan megfelelő szakértői tanácsadást tudnak nyújtani pénzügyi és gazdasági téren.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása