Szakképzési Centrum Szondi György Szakképző Iskolájába látogattunk el

Egy tanulmányút során az Együtt Európáért Alapítvány és a Ipolysági Cserkészcsapat polgári társulása képviselői Nógrád megye egyik legnagyobb és legrégebbi szakképző intézményébe, a Balassagyarmati Szakképzési Centrum Szondi György Szakképző Iskolájába látogattak el, ahol az iskola jó gyakorlataival, adaptálható közösségépítő munkájával ismerkedhettek meg.

Tanka Ágnes intézményvezető az intézmény bemutatása mellett elmondta, hogy az intézmény elsődleges célkitűzése, hogy olyan, a szakmai és kulcskompetenciákon alapuló modern szaktudást biztosítson a diákok számára, mely alapján a fiatalok biztos megélhetést tudnak teremteni maguknak és családjuknak.​ Mindehhez igyekszenek egy inspiráló, tanulóbarát környezetet kialakítani, ahol mindenki jól érezheti magát. Számunkra fontos, hogy jó hangulatban és korszerű körülmények között tanuljanak a fiatalok.

Az iskola főprofilja a szakképzés, de az oktatás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a közösségépítő munkára is. Igyekeznek egyre több iskolán kívüli programot is szervezni, ahol a diákok jobban megismerhetik egymást, jobban összekovácsolódhatnak nemcsak egymással, hanem tanáraikkal is. Ilyen programok a Gólyatábor, a kerékpártúrák, a sportversenyek, a színházlátogatások, a többnapos osztálykirándulások. Fontosnak tartják a közösség megtartó erejét, hogy mindenki otthon érezhesse magát. Ennek érdekében törekszenek a diákbarát környezet kialakítására. Így kapnak helyet a kanapék is a tantermeikben, folyosóikon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása