A projekt szakmai vezetője mutatta be a NEEDS OF THE NEETS című kutatást

Ferenc Viktória, aki a projekt során a szakmai vezető pozícióját töltötte be, ismertette meg a hollókői konferencián összegyűltekkel a kutatás eredményeit.

Prezentálta a Z generációval összefüggésben a digitális változás megjelenését, valamint a heterogén korosztályok közötti eltéréseket. Az Együtt Európáért Alapítvány projektjével kapcsolatban rávilágított egy lehetséges folytatásra, amely a szemléletformáló kampányra épülhet, és továbblépési lehetőséget biztosít. Majd örömmel jelentette ki, hogy a NEET fiatalok száma Magyarországon arányaiban egyre csökken, de ez a teljesítmény a kutatásban részt vevő többi ország esetében nem ilyen eredményes.
Mint arról beszámolt, a projekt célja a NEET fiatalok helyzetének megismerése és feltárása volt, melyhez a velük foglalkozó humán szakembereket hívták segítségül, akik érintettek a témában. Mindez azt a célt szolgálta, hogy a vidéki fiatalok helyben boldogulását támogassák és előmozdítsák.

A projekt során kiderült, hogy jelentős szakember bír azzal a prekoncepcióval, hogy mind tanulás miatt, mind nagyvárosi munkalehetőségek miatt a fiatalok úgy is elakarják hagyni a szülőföldjüket. A fiatalokat célzó szakmai kérdőív eredménye azonban más vélekedésre utal, abból ugyanis az derült ki, hogy legtöbben tapasztalatszerzési ambícióval költöznek külföldre vagy hazai nagyvárosba, végleges letelepedésen azonban kevesen gondolkoznak. Mérvadóbb számukra inkább az, hogy ott, ahol élnek, jól tudják érezni magukat, valamint legyen egy közösség, amelyhez tartozhatnak, továbbá mozgatja őket a bizonyítási vágy is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása