Lehetőségek a fiatalok helyben tartására

A „THE NEEDS OF THE NEETS – KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYAR FIATALOK HELYBEN BOLDOGULÁSA” címmel rendezett első kerekasztal beszélgetésre a konferencián 2020. szeptember 30-án, került sor Hollókőn.

A fiatalok helyben tartásának lehetőségeiről eredményesen társalogtak a beszélgetés résztevői: Mohay Gergely, az EMMI Ifjúságügyi Programok Osztályának főosztályvezetője, Balla Mihály, országgyűlési képviselő, Skuczi Nándor, Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke, Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere, Rigó Dávid, Drégelypalánk polgármestere, Székely József, Diósjenő polgármestere és Erdős Szabolcs, az Alapítvány alapítója, aki egyben moderálta is a beszélgetést.

A résztvevők konszenzusra jutottak abban, hogy a fiatalok helyben tartására nincs kiforrott recept, amit egy az egyben adaptálhatnának. Ugyanakkor megállapodtak abban, hogy különböző jó gyakorlat létezik. Az egyes települések számára specifikusan ajánlott jó gyakorlatot a helyi szükségletek kielégítésére kell alkalmazni. Ehhez szolgálnak a projekt során különböző arányban vegyített jártasságok, ahogy egy hasonlattal éltek: mint egy széles spektrumú antibiotikum alkalmazásakor, ugyanis különböző helyszíneken más-más problémákkal küzdenek meg a fiatalok helyben tartásával foglalkozó szakemberek, így egységes orvosság rá nincs.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása