A következő műhelymunkánk Bátaszéken

Következő műhelymunkánkra Bátaszéken fog sor kerülni, ahol a témánk a következő lesz: a NEET fiatalok helyzetének feltérképezése, közösségbe integrálásuk lehetőségeinek feltárása Bátaszéken és a kapcsolódó kistérségben.

Bátaszéken az elmúlt évtizedben jelentős fejlődés volt tapasztalható, számos vállalkozás kezdte meg működését. Ezzel együtt a helyi gazdasági lehetőségek korlátozottak, nem jellemző, hogy komolyabb befektetések nyomán munkahelyek jönnének létre.

Felsőoktatási intézmény a közelben Baján (21 km), Szekszárdon (24 km) és Pécsett (53 km) található. A közlekedés viszont jó, rendszer a buszközlekedés Szekszárd – Bátaszék és Baja – Bátaszék között. Pécsre sem bonyolult eljutni, azonban sok időt vesz igénybe (1 óra 45 perc).

Bátaszék több mint 6000 fős lakossága sokszínű. Élnek itt svábok, székelyek, romák és magyarok. Mindannyian a rájuk jellemző értékeket képviselik a mindennapokban, de a közös ügyekért képesek az összefogásra.

A településre a családi házas lakhatás a jellemző. A fiatalok – egyéb lehetőség híján – a szülőkkel élnek egy háztartásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása