A Magyar Ifjúsági Konferencia Egyesület Elnöke beszélt a fiatalokról és a Z generációról

A kutatás létjogosultságáról és jelentőségéről beszélt Veres Márton, a Magyar Ifjúsági Konferencia Egyesület Elnöke a NEETS fiatalokról szóló konferencián. Munkásságuk során alapvetően nem végeznek kutatásokat, csak segítik azokat. Jelenleg is egy olyan applikáción dolgoznak, amely segíti a magyar egészségügyi szakemberek felkutatását a külhoni, illetve külföldön élő magyaroknak.

Beszédében kitért azokra az átalakulásokra is, melyek a körülbelül 80-as években vették kezdetét és a magyarországi emberekre is nagy hatással voltak. Többek között a generációk közti eltéréseket, szakadékokat is megemlítette ezáltal is felhívva a figyelmet a fontosságára, melyen belül a Z generációra is külön jelentőséget fordított.

A generációk mélyebb megismeréséhez, mint például az Együtt Európáért Alapítvány ezen kutatása szolgálhat, amely elmondása alapján a generációs szakadékok (vagy gyakran az angolból hozott: generation gap) megértésére fókuszál. Az ilyen generációs szakadékok gyakran a szülők és gyermekeik közti kommunikációs és megértési hiányosságokat erősítik fel és a véleménykülönbségre alapszik.

Fontosnak tartsa, hogy tudatosítsuk a fiatalokért egy óriási, globális szintű verseny folyik, mely érezhető például a telefonos applikációk területén is, ahogy fogalmazta egy kaliforniai cég többet tudhat a családtagjainkról, mint mi magunk, mivel olyan mennyiségű adatot gyűjtöttek és gyűjtenek rólunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása