Tanulmányút – tanulságok Debrecenből, Tetétlenből II. (közelebbről az Ability Work Programról)

A Debrecenben – Tetétlenben tett tanulmányutunk során számos hasznos információval, tapasztalattal gazdagodtunk az Ability Work Programmal kapcsolatban, amit érdemesnek gondolunk külön, részletesen rögzíteni itt is.

Elhangzott, hogy a programban – ami 2018 óta, a svájci jó gyakorlatokra és a megvalósítók két évtizedes szakmai tapasztalatán alapulóan működik -, jelenleg huszonnégy csoport készségfejlesztése zajlik, három típusú közösségi műhelyben: textil-, barkács- és kreatív műhelyben. A jelentkezők körében a következő tíz kulcskompetencia bemeneti feltérképezése és fejlesztésére koncentrálnak: felelősségvállalás, konfliktuskezelés, kritikai kompetencia, kommunikációs képesség, alkalmazkodó képesség, tanulási képesség és együttműködési képesség. Ezen kompetenciák beazonosítása nagyban segít, hogy a jelentkezők a számukra legmegfelelőbb irányba orientálódjanak a munkaerőpiacon. A mérések azt igazolják vissza, hogy a programban résztvevők 98%-a felismerte, hogy milyen tevékenységben a legsikeresebb.

Azonban nem csak a fentebbi készségeken való dolgozás a fontos, hanem az alanyok lelki támogatása, érzelmi intelligenciájuk fejlesztése is az. A mentorok emellett figyelmet fordítanak a dicséretre, a csapatmunkában való jártasság megszerzésének lehetőségére, ezzel is fejlesztve a munkavégzés emberi oldalát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása