Bemutatkozik a partner sorozat: Együtt Európáért Alapítvány

Az Együtt Európáért Alapítvány egy dinamikusan fejlődő civil szervezet, ami azzal a céllal jött létre, hogy támogassa Magyarország sikeres Európai Uniós tagságát, és segítse a felzárkózást a gazdaságilag és társadalmilag fejlettebb tagállamokhoz. Az alapítvány nem csak projektjein keresztül próbálja elérni céljait, de arra törekszik, hogy a mindennapi munka során is társadalmilag felelősen és környezeti szempontból fenntarthatóan működjön.

Az alapítvány 2007-ben jött létre, tevékenysége országos hatáskörű, Budapesti székhelye mellett telephellyel is rendelkezik több településen Nógrád megyében, Győr-Moson Sopron megyében, Hajdú-Bihar megyében és Pest megyében. Országos jelenlétüknek köszönhetően több mint 30 önkormányzatot és közel 20 közoktatási intézményt, és számtalan civil szervezetet tartanak számon partnereik között.

Az alapítvány 3 fő területen tevékenykedik: az önkéntesség népszerűsítése, olyan ifjúsági programok és fejlesztések kezdeményezése, amelyek az aktív uniós és hazai állampolgárság előremozdítását szolgálják, valamint a környezettudatos-, fenntartható életmód terjesztése. A tevékenységük során szervezet egyre nagyobb szerepet vállal szemléletformáló programok kialakításában. Az Alapítvány régóta foglalkozik olyan programok szervezésével, fejlesztési módszerek alkalmazásával, amelyek kifejezetten olyan közösségi kompetenciák fejlesztését hivatottak elősegíteni, amely a bevont célcsoportok szűkebb (család, barátok, szervezetek) vagy tágabb (település, állam) lakókörnyezetükhöz kötődésének erősítését jelenthetik.

Az alapítvány, a 2014-ben megnyitott Horpácsi Európa Pihenő Központja révén – melyben számos tábor és rendezvény is megtartásra került – megfelelő helyi ismeretekkel rendelkezik a környéket illetően. A gyermektáboroknak köszönhetően az alapítvány ismeri a környékben élő gyermekek és családok szociokulturális helyzetét, problémáit és tisztában van a térség társadalmi, gazdasági helyzetével. Ezért tűztünk ki célul egy komplex, több települést átfogó családsegítő program megvalósítását, mely közösségépítő rendezvényekkel, kiscsoportos foglalkozásokkal és mentálhigiénés tanácsadásokkal segíti a családi és közösségi összetartozás erősítését gazdaságilag fenntartható és környezettudatos módon.

Az Együtt Európáért Alapítvány többéves szakmai tapasztalattal rendelkezik mind helyi, mind országos projektek megvalósításában. Eddigi projektjeink jelentős eredményeket értek el a szemléletformálás, és a közösségfejlesztés terén. Tevékenységünk hozzájárul egy társadalmilag aktívabb és tudatosabb generáció formálásához, és a társadalmi kohézió elősegítéséhez.

Programjaink során mindig is nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy lehetőleg minél több hátrányos helyzetűt érjünk el, hiszen számukra kevesebb lehetőség kínálkozik, ezért kiemelt feladatunknak érezzük a segítésüket. Alapítványunknak 7 éves tapasztalata van a közösségfejlesztés területén és 5 éve végzünk hátránykompenzációs tevékenységet, illetve foglalkozunk az ifjúságot érintő problémák megoldásával.

Jelenleg futó projektjeinkben is nagy szerepet tulajdonítunk a hátrányos helyzetűek segítésére. A térségben ifjúsági programokat valósítunk meg, valamint Drégelypalánkon tanodát működtetünk a hátrányos helyzetű fiataloknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása