Tanulmányút – tanulságok Debrecenből, Tetétlenből I.

A már korábban beharangozott, Debrecent és Tetétlent célba vevő tanulmányutunkon számos tapasztalattal, értékes gondolattal lettünk gazdagabbak mind partnereinknek, mind pedig a meghívott szervezetek képviselőinek köszönhetően.

Az Ability Work Program körüljárása, megismerése, az azzal kapcsolatos tapasztalatok összegyűjtése, jó gyakorlatok definiálása és megragadása volt a közelebbi célunk ez alkalommal (2020. március 3-4.). (A program megvalósulási helyszínei Debrecen és Tetétlen, innen a helyszínválasztásunk.)

A fentebb említett helyszíneken, a programban tevékenykedők tapasztalatai által elmondható, hogy munkaerő-kereslet van, azonban a fiatalok „alkalmatlanok” a munkavégzésre több okból is: képzettségbeli és készségbeli hiányosságok, valamint lelki eredetű okok. Ezekben igyekeznek fejleszteni és segíteni annak, aki elfogadja.

Az Ability Work programra épített tanulmányutunk a részt vevő, fiatalokkal dolgozó szakemberek számára lehetővé tette, hogy kis költségigényű, hatékony technikákat ismerjenek meg, amelyeket mindennapi munkájuk során ők is sikerrel alkalmazhatnak. Úgy gondoljuk, hogy nem csak Debrecenbe, illetve Tetétlenbe látogatók, hanem a vendéglátóink is inspirálódhattak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása