Tanulmányút Dunaújváros

2020. február 7-8-án az Együtt Európáért Alapítvány tanulmányutat szervezett, aminek keretein belül a résztvevők jobban megismerhették a családsegítő szolgálatok feladatait és munkáját. Az előadók közt volt a Dunaújvárosi Családsegítő Szolgálat munkatársa, illetve pszichológus is.

Elsőként arról hallhattunk, hogy milyen tevékenységeket végez általában egy családsegítő szolgálat. Sokszor elegendő csupán a tanácsadás, mert gyakran különböző kérdésekkel fordulnak hozzájuk.

Ezek utána súlyosabb helyzetekről volt szó. Megtudhattuk, hogy pontosan hogyan működik a jelzőrendszer, milyen módokon értesülhetnek a gyermekeket és családokat érintő nehézségekről és krízishelyzetekről. Elmondták, hogy mennyire fontos a családsegítők és az iskolák, egészségügyi intézmények, illetve a rendőrség közti szoros együttműködés. Csak így lehet garantálni, hogy kellő gyorsasággal értesüljenek minden olyan történésről, ami indokolja a beavatkozásukat.

Ezen kívül pszichológusok munkájáról beszéltek még, akik szintén sok esetben0 segítik a családsegítő szolgálathoz forduló családokat és egyéneket. Sok esetben a családok és gyerekek szörnyű traumákat éltek át, így elengedhetetlen, hogy segítséget kapjanak egy szakembertől, csak így tudnak rajta valóban túllendülni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása