Tanulmányút – az Ability Work Program megismerése és műhelyeinek meglátogatása

A következő tanulmányutunk célpontja Debrecen, illetve Tetétlen lesz. Számos szervezet képviselőit meghívtuk, hogy közösen gondolkodhassunk kutatásunk témájáról. Számítunk a következő szervezetek képviselőinek részvételére: Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület, a Munkanélkülieket segítő Közhasznú Szervezetek Magyarországi Egyesülete, Pact4Youth, Országos KID Egyesület, Szociogramm Kft., Revita alapítvány.

A tanulmányút céljául azt tűztük ki, hogy a meghívott szakértők mutassák be az Ability Work Programot, a tapasztalatokat, a területi alapú különbségeket, a jó gyakorlatokat.

Röviden az Ability Work Program lényegéről azt érdemes tudni, hogy ez a név egy olyan szervezetet takar, amely profi szakmai segítséget ad a munkakeresők számára. Egy rövid, három hónapon át tartó tréning keretében igyekeznek a résztvevők állásmegszerző- és megtartó képességét fejleszteni, erősíteni, hogy boldoguljanak a munkaerőpiacon, és el tudjanak helyezkedni. Az ebben a miliőben nem igazán otthonosan mozgó embereket – beleértve a NEET fiatalokat –, különböző módszerekkel, intenzív, gyakorlati megközelítésű feladatokkal igyekeznek felkészíteni a rájuk váró kihívásokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása