Beszámoló a mai tanulmányúti élményeinkről

2018. szeptember 21-én került sor az ötödik tanulmányútra, amelynek keretében az Ipolysági Cserkészcsapat polgári társulása képviselője az Együtt Európáért Alapítványnak a Nyugat-Nógrádi gyermekvédelmi jelzőrendszerrel együttműködésben megvalósított projektjeit látogatta meg a megvalósítás helyszínein.

A látogatás keretében először a Nyugat-Nógrád Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat képviselője ismertette, hogy hogyan épül fel a Nyugat-Nógrádi gyermekvédelmi jelzőrendszer és milyen feladatokat látnak el a térségben.

Gál Zsuzsanna vezető családgondozó elmondta, hogy a Nyugat-Nógrád Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat által működtetett Nyugat-Nógrádi gyermekvédelmi jelzőrendszer 31 település gyermekvédelmi feladatait látja el önállóan gazdálkodó intézményként. A Szolgálat két szakmai egységből áll, és a Szolgálat mindkét szakmai feladatát jelenleg nyolc családgondozó látja el 23 településen, valamint megbízási szerződéssel 2 községben és ellátási szerződéssel további 6 községben.

Arról beszélgettek a jelenlevők, hogy hogyan lehetne segíteni a jelzőrendszer dolgozóit önkéntes munkával, valamint arról is szó esett, hogy a jelzőrendszer hogyan tudja segíteni a projektben tervezett kutatása lebonyolítását.

Az esemény zárásaként a jelzőrendszer fejlesztésének lehetőségeiről oszthatták meg véleményeiket és tapasztalataikat a résztvevők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása