A következő tanulmányutunk célkitűzései

A következő tanulmányutunkra 2019. november végén fog sor kerülni, Horpácson. A célunk az ezzel az alkalommal, hogy az eddigi tapasztalatainkat, a megismert jó gyakorlatokat, a megszerzett információkat összegyűjtsük. A szervezésben szlovák partnerünkkel, a Saag Scouting van a segítségünkre.

A fentebb említettek mellett még szeretnénk megismerni a horpácsi jó gyakorlatokat, mivel ez a kis Nógrád megyei település számos jó példával tud szolgálni egyrészt számunkra is, másrészt a környező települések számára is, akiknek a problémái nagyon hasonlóak a horpácsiak kihívásaihoz. Éppen ezért meghívjuk az eseményre a horpácsi polgármestert, Molnár Zoltán Gábort is, akit arra kérünk, hogy mutassa be, hogy mik azok a jó gyakorlatok, nekik bevált metódusok, amik segítik a település fejődését. Horpácson található a Mikszáth-kúria, melyben Mikszáth Kálmán életpályáját bemutató kiállítást bemutató kiállítást tekintheti meg az idelátogató. A falu környezet is vonzó turisztikai célpont.

Az eseményre meghívjuk Érsekvadkert képviselőjét is, mert a település hasonló adottságokkal rendelkezik, mint Horpács, de mégsem olyan biztató a helyzetük. Utóbbi településen ugyanis jellemző az utóbbi időben a kisgyerekes családos betelepülése, akik itt tervezik a jövőjüket. Ők jelentik a demográfiai és a humán tőke utánpótlását is, így fontos lenne, hogy ez a tendencia megjelenjen más, környező kistelepülésen is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása